DRVENE KONSTRUKCIJE GOJKOVIC PDF

Zlatara Gojkovic, Belgrade, Serbia. likes · 1 talking about this. Veliki izbor burmi, verenickog prstenja, srebrnog nakita, brendiranog italijanskog. Drvene krovne konstrukcije Tripković. likes. Najpovoljnije na tržištu, izrada krovnih konstrukcija od drveta i metala, svih raspona i dimenzija. Find DRVENE KONSTRUKCIJE RESENI PRIMERI IZ TEORIJE I PRAKSE by M. Gojkovic,ovic,ovic ovic, –

Author: Marr Zologami
Country: Sierra Leone
Language: English (Spanish)
Genre: Art
Published (Last): 22 October 2015
Pages: 135
PDF File Size: 8.40 Mb
ePub File Size: 6.79 Mb
ISBN: 172-3-97886-560-9
Downloads: 41665
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Mezitaur

U zavisnosti sta je to sto se konstruise, nekad je glavni kriterijum jedno a nekada drugo.

Jos jedna osobina koja se cesto pogresno shvata je elasticnost. Probacu da malo razjasnim par osnovnih pojmova, na sto jednostavniji nacin cak i po cenu da ne budem potpuno precizan, ali da se vidi sustina. Tako je staklo mnogo elasticnije od gume, iako je uobicajeno razmisljanje da je guma ta koja je elasticna.

POPUNITE LOKACIJU U PROFILU!

Procitao, razumeo, a mislim da sam i zapamtio. Govori pri kojoj sili po jedinici povrsine poprecnog preseka ce neki materijal puci. Neki materijali se isto konsgrukcije u svim pravcima, neki ne. Zavisi sta je to sto pravis.

Armin Omerovic – Google+

Krutost i cvrstoca se najcesce mesaju. Nasao sam konstrukciju koja asocira na ono sto bih napravio. Nije isto dal konstruises putnicki auto ili formulu. Tvrdoca sper ploce u poredjenju sa univerom, pitanje BR: To jest govori koliko smemo da nesto opteretimo a da se to nesto ne iskrivi rastegne, sabije trajno.

  ALF ROSS REALISMO JURIDICO PDF

I ne samo to, sasija automobila mora da bude kruta, to jest da se ne uvija, savija Linkovi ka zanimljivostima Zdravlje Razno Predlozi O radu foruma. Tvrdoca sper ploce u poredjenju sa univerom, pitanje Probacu da malo razjasnim par osnovnih pojmova, na sto jednostavniji nacin cak i po cenu da ne budem potpuno precizan, ali da se vidi sustina.

Npr, sasija automobila se ne racuna prema cvrstoci, posto vec pre nego sto si dosao do napona koji predstavlja cvrstocu sasija se vec trajno savila, a to nikako nije ono sto hoces da se desava autu da zanemarimo guzvajuce karoserije i slicne stvari, pricam o osnovnoj konstrukciji. Samo moram da nacrtam da bih mogao da dimenzionisem unutrasnji korpus prema spoljasnjem i da smestim nosac kablova na sto pogodnije mesto, po mogustvu u sklopu unutrasnjeg korpusa.

Potrazio sam po netu malo i nasao neke skripte, pa cu ovih dana i to da prelistam da dopunim ovo sto si napisao, ali ako te ne mrzi, svakako verojem da cu bolje tebe razumeti nego skriptu ili udzbenik, pogotovu sto mogu da postavim podpitanje.

Govori koliko ce se nesto rastegnuti ili sabiti kada na njega primenis neku silu, naravno opet po jedinici poprecnog preseka.

Gojkovic Milan – Drvene konstrukcije.pdf

I ona moze biti ista ili razlicita u zavisnosi od pravca delovanja sile. Savijanje je ko sto BR napisa, kombinacija rastezanja i pritiska.

Klizac maksimalnog opterecenja kg sa hodom izvlacenja mm za nominalnu duzinu mm i metalne roto mehanizme velikog opterecenja. Vazi samo u delu gde su deformacije jos uvek elasticne, to jest gde se telo nije trajno deformisalo. Posle toga nema smisla.

  LBN 211-08 PDF

Daklem moras da ostanes u oblasti hukove krive zavisnost napona i deformacijegde su deformacije jos uvek elasticne, to jest kad prestane delovanje sile, telo ce se vratiti na svoje prvobitne dimenzije.

E sad koliko kruta treba da bude? Procitao sam dva puta, mislim da sam razumeo. Drvo je razlicito duz i popreko na godove, beton fenomenalno trpi pritisak, ali jako lose rastezanje.

Drvene konstrukcije – Milan Gojković, Dragoslav Stojić – Google Books

Pokusacu krajem nedelje da izracunam par primera nesto, pa cu tad biti siguran da li mi je jasno ili ne. Nju knstrukcije najcesce shvatamo kao obrnutu krutost, a ona ustvari predstavlja silu po poprecnom preseku, pri kojoj prestaju elasticne i pocinju plasticne deformacije. Krutost, je osobina materjala materijala da se suprotstvai deformaciji. Kad uhvatis kvadratni profil u stegu i savijas ga na dole, deo iznad sredine se rasteze a deo ispod sabija.

Zato je univer tvrdji od spera, posto ima povrsinu od melamina, koji je ekstremno tvrd jos kad folija nije oba mikrona